a
Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquetenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit duis sed.
Monday - Friday 08:00 - 20:00

Saturday and Sunday - CLOSED

+ 0800 2466 7921

office@mikado-themes.com

34th Avenue

New York, W2 3XE

040 - 3686241

06 - 46243311

Top
 

MVO

Inkoop rechtstreeks bij de groeve of fabriek

NNI koopt haar natuursteen rechtstreeks in bij groeves in het land van herkomst. Ook de composieten en keramiek worden direct bij de producent ingekocht .Door deze directe import, kunnen we niet alleen interessante prijzen bieden, maar weten we ook wat we in huis halen en hebben we invloed op de kwaliteit en afwerking van het product. Bovendien kunnen we er ons dan zeker van stellen dat de arbeidsomstandigheden op een acceptabel niveau liggen en dat er zorgvuldig wordt omgesprongen met de natuur. 

Risico’s reduceren

NNI staat hierin niet alleen. Brancheverenigingen, vakbonden en NGO (niet-gouvernementele organisaties zoals Stop Kinderarbeid en Landelijke India Werkgroep) proberen al langere tijd een vorm te vinden om de risico’s die met de winning en verwerking van met name natuursteen gepaard gaan, te identificeren, te adresseren binnen de keten en te reduceren aan de bron. Kinderarbeid is hierbij het meest in het oog springende risico.

Gezamenlijke initiatieven

Er zijn in de branche steeds meer initiatieven die dit ondersteunen zoals het samenwerkingsverband van Nederlandse en Vlaamse importeurs en Earthworm Foundation. Hierbij zijn gedragscodes opgesteld waarbij onderwerpen aan bod komen zoals verbod op kinderarbeid en discriminatie, lonen op een leefbaar niveau, een gezonde en veilige werkplek en rekening houden met milieu en omgeving. Stap voor stap helpen de importeurs hun leveranciers, ook met de inzet van lokale agenten (via Earthworm Foundation), om bepaalde doelen te behalen.

Convenant Duurzaam Natuursteen

Ook vanuit de vraagkant, zoals Rijksoverheid ontstaan steeds meer eisen op het gebied van maatschappelijk verantwoord inkopen. Rijksoverheid, brancheorganisaties, bedrijven, vakbonden en maatschappelijke organisaties (NGO’s) hebben de handen ineen geslagen om een IMVO-Convenant Duurzaam Natuursteen op te stellen. 

Substantiële stappen van verbetering

Doel van het convenant is om op specifieke IMVO-risico’s binnen de productie- of toeleveringsketen van de natuursteenbranche binnen een termijn van 3 – 5 jaar substantiële stappen van verbetering te bereiken voor groepen die negatieve gevolgen ervaren. Aan Initiatief TruStone doen bedrijven uit de Nederlandse en Vlaamse natuursteensector mee. Zij werken daarmee aan hun maatschappelijk verantwoord ondernemen, krijgen hierbij ondersteuning en voldoen zo aan de eisen van steeds meer afnemers. Zowel Nibo Stone, als belangrijk inkoopkanaal voor NNI, en NNI zelf, nemen deel aan dit initiatief.

OP ZOEK NAAR EEN BOUWPARTNER IN NATUURSTEENWERKEN?

Neem contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

CONTACT