a
Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquetenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit duis sed.
Monday - Friday 08:00 - 20:00

Saturday and Sunday - CLOSED

+ 0800 2466 7921

office@mikado-themes.com

34th Avenue

New York, W2 3XE

040 - 3686241

06 - 46243311

Top

De Entree – Cuyperstrap, Amsterdam

Utiliteitsbouw

In de monumentale hal van Centraal Station Amsterdam werd een trap gemaakt die een nieuwe verbinding vormt met het onderliggende metrostation. Er is anderhalf jaar gewerkt aan de trap, die is vernoemd naar de architect van het station: Pierre Cuypers. De ontbrekende fundering, het historische gebouw en het metrostation, maakte dit project tot een uitdaging voor de aannemer. Deze maakte gebruik van een unieke bevriezingstechniek. Een ijswand van min 35 graden Celsius, hield grond en water tegen. Zo kon de grond worden weggehaald en de betonnen constructie en idem trap worden gebouwd.

Voor de afwerking van de trap, wanden en vloeren werd de expertise van NNI ingeschakeld. De traptreden werden bekleed met een keramische tegel in twee kleuren van Koninklijke Mosa, terwijl de stootborden werden voorzien van de oersterke basalt Crystal black. De wanden werden bekleed met Chandore, een beige kalksteen uit Frankrijk die aansloot bij de reeds aanwezige kalksteen in het station. Ook de vloeren van de entree werden afgewerkt met tegels in een op maat gemaakte ruitvorm.

Volg hier live de bouw van de Entree.

Opdrachtgever

Gemeente Amsterdam en Vervoerregio Amsterdam

Architect

Benthem Crouwel Architecten BV, Amsterdam

Aannemer

Max Bögl Nederland B.V., Amsterdam

Materialen

Chandore kalksteen gezoet uit Frankrijk, Crystal black basalt gezoet uit China, Keramische tegels van Koninklijke Mosa uit Nederland

Toepassingen

trapbekleding, vloeren en wanden

Jaartal

2020